De duur van de totale behandeling is afhankelijk van de te corrigeren afwijking, de groei en ontwikkeling van het gebit en niet te vergeten de medewerking van de patiënt. Meestal duurt een behandeling 1,5 tot 2,5 jaar. Uiteraard proberen we de behandeling zo spoedig mogelijk af te ronden, het kost echter tijd om een stabiel eindresultaat te verkrijgen. Daarbij bepaalt de natuur voor een belangrijk deel het tempo van de tandverplaatsing.

Controles: Na het plaatsen van de beugel moet u afhankelijk van het soort beugel elke 4 tot 8 weken voor controle komen. Bij de controles bekijkt de orthodontist hoe de behandeling verloopt en wordt de beugel gecontroleerd en bijgesteld.

Wij werken met de nieuwste en modernste beugels en materialen. Zo gebruiken wij brackets (slotjes/beugels) van Empower (American Orthodontics), In-Ovation (GAC), Damon (Ormco) en Incognito (3M). Wij zijn officieel gecertificeerde orthodontisten van Damon en Incognito. Klik voor meer informatie over de In-Ovation brackets hier, over de Empower brackets hier, over de Damon brackets hier en over Incognito brackets hier. Van In-Ovation, Empower en Damon brackets is er ook een keramische variant; de In-Ovation C, de Empower Clear en de Damon Clear.

Ook werken wij met onzichtbare beugels van Invisalign.